"Nektar" kupio "Fruktal"

Ljubljana -- Nektar kupio slovenački Fruktal, postavši većinski vlasnik sa 93,73 odsto vlasničkog udela, saznaje B92. Ovo je najveća srpska investicija u Sloveniji do sada.

Izvor: B92
Podeli

"Nektar" iz Bačke Palanke, u vlasništvu porodice Radun, novi je većinski vlasnik najpoznatijeg slovenačkog proizvođača voćnih sokova, "Fruktala".

Uprava Pivovarne Laško, posredne vlasnice "Fruktala", se odlučila da "Fruktal" proda naboljem ponuđaču, srpskom "Nektaru", koji se za kupovinu "Fruktala" prijavio na međunarodnom javnom konkursu.

Na konkursu je bilo predato deset neobavezujućih i pet obavezujućih ponuda.

Kako nezvanično saznaje B92, pored "Nektara" obavezujuće ponude za kupovinu "Fruktala" su dali i londonski investicioni fond "Argus", austrijski proizvođač sokova "Špic" i hrvatsko preduzeće "Stanić".

Cena po kojoj je "Nektar" kupio "Fruktal" još nije poznata, ali se pretpostavlja da se radi o najvećoj do sada srpskoj investiciji u Sloveniji.

Najveći proizvođač voćnih pića u Srbiji, porodično preduzeće "Nektar" je osnovano 1998. godine u Bačkoj Palanci i u stopostotnom je vlasništvu porodice Radun.

Opširnije na stranici BIZ B92.

Ekonomija

strana 1 od 29 idi na stranu