Kacin: Srbija da iskoristi trenutak

Izvestilac EP za Srbiju Jelko Kacin rekao da Beograd treba maksimalno da iskoristi ovaj pozitivan trenutak za ubrzanje procesa evropskih integracija.

Izvor: B92

Utorak, 31.05.2011.

18:42

Default images

Izručenjem Ratka Mladića Srbija je otklonila najveću prepreku na putu evropskih integracija i stvorila mogućnost za znatno ubrzanje ovog procesa, naveo je Kacin.

"Hapšenje ratnog komandanta bosanskih Srba je bio nužan korak u procesu regionalnog pomirenja. Pozdravljam najave da hapšenje poslednjeg begunca Gorana Hadžića ostaje prioritet Vlade", rekao je on.

Kacin navodi da će doslednim i ambicioznim sprovođenjem akcionog plana Vlade Srbije Beograd biti na pravom putu da dobije preporuku Komisije za sticanje statusa kandidata i dobijanje datuma za početak pregovora o članstvu u EU.

"Pošto je haška prepreka gotovo otklonjena, Srbija je u najboljoj prilici do sada da postane istinski lider regiona u evropskim integracijama. Beograd sada može da se posveti normalizaciji odnosa sa Kosovom i sistematskom sprovođenju unutrašnjih reformi na osnovu nadstranačkog konsenzusa za uspostavljanje pune vladavine prava u Srbiji", rekao je Kacin.

"Pozivam Vladu da još jednom razmotri, dopuni i nadgradi ukoliko je to potrebno nacrte zakona koji se nalaze u proceduri usvajanja u cilju ubrzanja procesa približavanja EU", zaključio je izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: