Komunalna policija od sutra u GSP-u

Komunalna policija i Sekretarijat za inspekciju pridužiće se od utorka kontrolorima GSP-a Beograd.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.02.2011.

18:22

Default images

Kontrolori GSP-a, kako je navedeno, više neće nositi žute prsluke, po kojima su ranije bili prepoznatljivi.

U prvoj fazi ovakvog vida kotrole, koja će trajati 10 dana, putnici bez karte ili sa neispravnim kartama i legitimacijama, moraće na licu mesta da plate doplatnu kartu od 1.500 dinara ili će im komunalna policija pisati prekršajnu prijavu.

Kasnije, onima koji se budu vozili bez karte, na licu mesta će se naplaćivati mandatna kazna od 2.500 dinara, a ukoliko ne mogu da je plate, protiv njih će biti pokrenut prekršajni postupak.

Kazna koju će kasnije plaćati može, prema sadašnjoj odluci o javnom gradskom prevozu, iznositi i do 25.000 dinara.

Kako je navedeno u saopštenju, kontrola će biti sprovedena prema unapred određenom rasporedu, prvo na linijama gde je do sada bilo najviše intervencija policije, jer se dešavalo da tokom prepodneva policija interveniše i po 30 puta, bilo zbog putnika koji nisu hteli da kupe kartu, napuste vozilo ili da pokažu lične isprave.

Kontrola putnika uz asistenciju komunalne policije i inspekcije neophodna je, jer se, kako navode u GSP-u Beograd, i pored većeg broj angažovanih kontrolora broj putnika koji se voze bez karte ne smanjuje, što za posledicu ima velike gubitke kako za GSP, tako i za grad Beograd.

U saopštenju je navedeno da će biti nastavljena i akcija pojačanog nadzora Odeljenja za javni red i mir, kako bi se smanjio broj napada na saobraćajno osoblje javnog prevoza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: