Ubio mladiće zbog neplaćenog računa

Beograd -- Pripadnik Vojske Srbije ubio dve i ranio dve osobe u Batajnici, jer nisu platili račun u restoranu njegove supruge.

Izvor: B92
Podeli

Dve osobe su ubijene, a dve ranjene u pucnjavi koja se rano jutros dogodila u Batajnici, u motel-restoranu "Sremska noć".

Do nesreće je došlo zbog toga što gosti restorana nisu hteli da plate račun koji su napravili. Ubistva i ranjavanje je počinio Dražen Požar, posle svađe i nakon što je udaren flašom u glavu ispred restorana koji je u vlasništvu njegove supruge.

Požar, za koga je postojala informacija da je pripadnik Vojnobezbednosne agencije, kako saopštava Vojska, nije radio u VBA, već u Centru za usavršavanje kadrova Vojne službe bezbednosti. Njemu je određen policijski pritvor od 48 sati.

Rasprava, a potom i tuča sa suprugom vlasnice restorana zbog neplaćenog računa završila se kobno po dvojicu mladića.

Šestorica mladića koji su bili gosti restorana krenuli su ka izlazu. Dražen Požar tada je zahtevao da plate račun od nekoliko hiljada dinara koji su napravili, a kada su ovi to odbili došlo je do svađe i tuče u kojoj je vlasnik povređen.

Oni su posle tuče pokušali da sa još trojicom prijatelja pobegnu, ali su posle tridesetak metara kolima upali u kanal. Dražen Požar je tada izvadio pištolj i zapucao.

Poginuli su Pavle Stanišić (23) i Zdravko Lučić (21). Ranjeni su Stanišićev brat Nikola, kao i Bogdan D. (21), koji nisu životno ugroženi.

Mladića koji je ostao nepovređen policija je privela, dok je jedan u bekstvu.

Dražen Požar, koji je aktivni pripadnik Vojske Srbije, sam je pozvao policiju.

Sinoćnja nesreća je pokrenula pitanje na koji način se vrši odabir kadrova koji rade u vojnim organima i da li ta lica prolaze psihološke i zdravstvene testove.

Za prijem u Vojsku Srbije i Vojno-bezbednosnu agenciju (VBA) postoje veoma strogi kriterijumi, koji podrazumevaju zdravstvene, psihološke preglede i bezbednosne provere.

Međutim, psihijatar Alek Vučo kaže za B92 da to ne može dati realnu sliku o načinu reagovanja neke osobe na stres.

Za Dražena Požara tvrdi se da radi u Vojno-bezbednosnoj agenciji. Međutim Ministarstvo odbrane saopštilo je da major Požar nikada nije radio u toj agenciji, već u bivšem Centru za usavršavanje kadrova Vojne službe bezbednosti.

Po rasformiranju centra, on je raspoređen u 2. brigadu kopnene vojske u Kraljevu. Od tada je na bolovanju i podneo je zahtev za prestanak vojne službe. Rođen je 1971. godine u Sarajevu, a u Vojsci Srbije je od 1995. godine.

Kako je za B92 potvrđeno u policiji, ubijeni i ranjeni mladići od ranije su poznati po nasilničkom ponašanju.

Skoro 200 intervencija

U proteklih petnaestak časova Hitna pomoć je u Beogradu obavila 193 intervencije, izjavila je portparoka te zdravstvene službe dr Nada Macura.

Dogodio se čitav niz incidenata. Ispred indijske ambasade povređen je policajac kada mu je, po izveštavanju dnevne štampe, slučajno opalio pištolj.

Sinoć je u saobraćajnoj nesreći poginuo instruktor vožnje. Žensku osobu je u Pinosavi pregazio kamion. Brankov most bio je sinoć zatvoren zbog lažne dojave o podmetnutoj bombi.

strana 1 od 61 idi na stranu