Kući: Pravi dijalog posle izbora

Potpredsednik Kosova Hajredin Kući izjavio je da će "pravi dijalog“ sa vlastima u Beogradu početi tek posle parlamentarnih izbora.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.10.2010.

21:30

Default images

Kući je ovo izjavio osvrćući se na najavu Visoke predstavnice EU Ketrin Ešton da su predsednik Boris Tadić i predsednik Hašim Tači spremni za dijalog.

"Nakon izbora će postojati demokratski legitimitet i jedinstvena spremnost države", rekao je Kući i dodao da ne isključuje mogućnost da razgovori o tehničkim pitanjima počnu uskoro.

"Tema o kojoj će se verovatno i sada razgovarati, a o kojoj se i do sada govorilo, biće verovatno i pitanje nestalih, ali stalno izbegavajući uticaj na političke implikacije", rekao je Kući.

Vanredni izbori na Kosmetu se očekuju do kraja ove godine, posle čega treba da bude formiran novi saziv skupštine i izabrana nova privremena pokrajinska vlada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: