Građevinari štrajkuju 8. septembra

Tri sindikata građevinara Srbije najavila su da će 8. septembra organizovati jednosatni štrajk upozorenja, nezadovoljni položajem zaposlenih u toj oblasti.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.09.2010.

15:41

Default images

Štrajkači će od 10 do 11 sati prekinuti rad na radnim mestima ili će se zaposleni okupiti u krugu poslovnog prostora kod poslodavca.

Štrajk su najavila tri sindikata:

- Samostalni sindikat radnika građevinarstva i industrije građevinskog materijala Srbije,

- Granski sindikat građevinarstva, industrije građevinskog materijala, drvne industrije i putne privrede Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS)

- Granski sindikat građevinarstva, industrije građevinskog materijala, drvne industrije i putne privrede "Nezavisnost".

Sindikati zahtevaju pravo na dostojanstven rad i dostojanstven život, zaključenje Granskog kolektivnog ugovora, izmene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju koje neće umanjiti penzije i dovesti do nepovoljnih uslova za penzionisanje, redovne isplate zarada i doprinosa, strogo kažnjavanje rada na crno i nepoštovanja mera za bezbedan rad, ističe se u saopštenju.

Sindikati su pozvali svoje članove i zaposlene u sektoru građevinarstva i IGM da im se pridruže kako bi zajednički ostvarili svoje ciljeve, a socijalno odgovorne poslodavce da zaposlenima omoguće prekid rada od jednog časa.

Štrajkački zahtevi su upućeni ministarstvima i državnim institucijama koje nisu omogućile normalno privredno funkcionisanje građevinskih preduzeća, kao i društveno neodgovornim poslodavcima i asocijacijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: