Srušio se vojni avion na Aljasci

Vašington -- Vojni avion sa četiri člana posade srušio se u blizini vazdušne baze Elmendorf na Aljasci, a za sada se ne znata sudbina ljudi koji su bili u njemu.

Izvor: Tanjug
Podeli

Kapetan Juraja Orland rekao je da je posada izvodila vežbu i da su pristupi mestu na kojem se incident dogodio zatvoreni dok zvaničnici ne budu izvršili uviđaj.

Komandir vatrogasne službe Enkoridža, u čijoj blizini se u 2.14 sati avion srušio, kaže da su posle večere njegovi vojnici spazili veliki oblak dima na oko četiri kilometra od grada.

Reč je o trećoj avionskoj nesreći koja se dogodila u Enkoridžu, najvećem gradu američke savezne države Aljaska, tokom ovog leta.

U junu je posle pada malog aviona odmah nakon poletanja sa piste u predgrađu Enkoridža poginulo petoro osoba, među njima i jedno dete.

Nekoliko dana kasnije, jedna manja letelica sletela je na autoput na severnom izlazu iz Enkoridža, a u tom incidentu nije bilo povređenih.

Info

Hajder krio 45 miliona evra

Beč -- Bivši lider austrijske ekstremne desnice i guverner Koruške Jerg Hajder, koji je 2008. poginuo u saobraćajnoj nesreći, krio je u Lihtenštajnu 45 miliona evra.

Svet subota 31.07. 20:16 Komentara: 9

Obuzdan deo požara u Kaliforniji

Palmdejl, Kalifornija -- Vatrogasne ekipe su danas uspele da suzbiju požar koji je zahvatio nenaseljene, severne krajeve okruga Los Anđeles u američkoj saveznoj državi Kaliforniji.

Svet subota 31.07. 20:00 Komentara: 0
strana 1 od 910 idi na stranu