Pupovac: Poseta za bolje sutra

Beograd -- Poseta predsednika Hrvatske Ive Josipovića trebalo bi da otopli odnose dve države, kao i odnose njenih građana, kaže potpredsednik SDSS-a Milorad Pupovac.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

On je, u vestima B92, istakao da predsednici Josipović i Tadić trasiraju nove odnose između dve države kojima treba dati podršku.

Pupovac je, povodom najave Josipovića da će se uskoro rešavati problemi iz prošlosti, podsetio da bi u narednom periodu trebalo da se reguliše i stanarsko pravo izbeglih Srba.

"U narednom periodu treba da se otvori novi rok za one koji žele ući u program stambenog zbrinjavanja, što je neka vrsta zamene za stanarsko pravo", naveo je Pupovac i istakao da će ljudi koji ne budu mogli da povrate staro stanarsko pravo dobiti nove stanove i biće u prilici da ih otkupe.

On je dodao da se upravo vode pregovori između hrvatske vlade i srpske zajednice o otkupnoj ceni tih stanova.

"Mi insistiramo da ta cena stambenog kvadrata bude približna onoj ceni koja je bila aktuelna od 1992. do 1996. godine", istakao je Pupovac.
Prema njegovim rečima, pregovori će biti uspešni ako izbegli Srbi budu u prilici da otkupe ponuđene stambene objekte.

Gostovanje Milorada Pupovca u našim vestima možete pogledati ovde.

Info

Hajder krio 45 miliona evra

Beč -- Bivši lider austrijske ekstremne desnice i guverner Koruške Jerg Hajder, koji je 2008. poginuo u saobraćajnoj nesreći, krio je u Lihtenštajnu 45 miliona evra.

Svet subota 31.07. 20:16 Komentara: 9

Obuzdan deo požara u Kaliforniji

Palmdejl, Kalifornija -- Vatrogasne ekipe su danas uspele da suzbiju požar koji je zahvatio nenaseljene, severne krajeve okruga Los Anđeles u američkoj saveznoj državi Kaliforniji.

Svet subota 31.07. 20:00 Komentara: 0
strana 1 od 910 idi na stranu