Autoput Paraćin-bugarska granica

Zaječar -- Ove godine počeće pripreme za izgradnju autoputa od Paraćina, preko Zaječara, do graničnog prelaza Vrška Čuka na granici sa Bugarskom, kaže ministarka za NIP.

Izvor: Tanjug
Podeli

Autoput, dužine 82,1 kilometara i širine 16 metara, imao bi dve trake u jednom i dve u drugom smeru, kao i razdelnu traku, izlazne petlje, dva mosta i četiri tunela i trebalo bi da bude završen za tri godine, rekla je ministarka za NIP Verica Kalanović u Zaječaru.

Ona se u tom gradu sastala s predstavnicima Preduzeća za puteve, Direkcije za izgradnju, Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije i rukovodstvom grada Zaječara.

Okvirna vrednost ove investicije je 200 miliona evra, a finansirala bi se delom iz republičkog budžeta, a delom uz pomoć sredstava međunarodnih finansijskih institucija.

Prema rečima ministarke, autoput će biti otvorenog tipa, što znači da se putarina neće naplaćivati.

"Ovo je epohalna investicija za ovaj kraj, jer će ubrzati protok robe i turista, privući investitore i omogućiti razvoj čitave Timočke krajine ", naglasila je Kalanovićeva.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić rekao je da predstoje bilateralni razgovori s bugarskom stranom, kako bi ona izgradila autoput od Vidina do Vrške Čuke, 10 km udaljene od Zaječara.

Ničić je naglasio da je autoput od životne važnosti za Timočane i da će njegova izgradnja omogućiti privredni razvoj i zadržati stanovništvo da više ne napušta ovaj kraj.

Info

SAD i Italija o Deklaraciji

Vašington -- Sjedinjene Američke Države su pozdravile Deklaraciju o Srebrenci, kao pozitivan korak ka pomirenju. Italija kaže da je to važan korak za evropski razvoj Srbije.

Svet sreda 31.03. 22:38 Komentara: 1

Rekonstruisana Vlada Kosova

Priština -- Premijer Kosova Hašim Tači obavio rekonstrukcija Vlade Kosova. Zamenjena šestorica ministara i oformljeno novo Ministarstvo za evropske integracije.

Kosovo sreda 31.03. 20:24 Komentara: 0
strana 1 od 991 idi na stranu