Rodila sina s devet godina

Peking -- U Kini je devojčica od devet godina rodila sina, ali nije najmlađa majka. U Peruu se to desilo četiri godine mlađoj devojčici.

Izvor: FoNet
Podeli

Devetogodišnja Kineskinja, kako javljaju svetske agencije, postala je jedna od najmlađih majki u svetu pošto je rodila zdravog sina. Zatrudnela je sa osam godina. Neimenovana devojčica dovezena je u bolnicu u Čangčunu na severu Kine u devetom mesecu trudnoće. Dva dana kasnije, carskim rezom je rodila dečaka teškog 2,7 kilograma.

Njeni roditelji ništa nisu hteli da govore o trudnoći. Samo kažu da su obavestili policiju koja je pokrenula potragu za ocem.

Prema kineskim zakonima, seks sa devojčicom mlađom od 14 godina tretira se kao silovanje i kažnjava dugotrajnim zatvorom.

U takvim slučajevima, sud argumente odbrane, poput obostranog pristanka na snošaj, uopšte ne uzima u obzir, jer devojke mlađe od 14 godina nemaju seksualna prava.

Jedna bolnica u Šangaju nedavno je objavila da čak 30 odsto abortusa obavlja na učenicama osnovnih škola.

Rekord najmlađe majke sveta, čiji je porod službeno zabeležen, drži petogodišnja Lina Medina iz Perua, koja je 1939. rodila sina od gotovo tri kilograma.

Njen otac je bio uhapšen zbog sumnje da ju je silovao, ali je oslobođen zbog nedostatka dokaza. U istoj zemlji je zabeleženo još nekoliko trudnoća devojčica mlađih od deset godina.

Sličnih priča ima i u Evropi, posebno na Balkanu. Poslednju je sredinom januara objavila zagrebačka štampa.

U porodilištu bolnice u Šibeniku, zdravog dečaka je rodila 14-godišnja devojčica s vodičko-tribunjskog područja.

Porođaj je protekao bez većih komplikacija, a mlada porodilja će prvorođenom detetu, kako je rekla bolničkom osoblju, dati ime Ante.

Poznato je da je 56-godišnji udovac iz Tribunja, za kojeg se sumnja da je otac deteta, stavljen u pritvor zbog sumnje da je izvršio "kazneno delo polnog odnosa s devojčicom".

Pravosuđu sada predstoji da utvrdi očinstvo i odredi kaznu za počinitelja koji je seksualno iskoristio devojčicu i tako joj u najosetljivijem životnom dobu prekinuo detinjstvo. Preti mu osam godina zatvora.

Roditelji 14-godišnjakinje, koji su udovca smatrali prijateljem, odmah su obznanili da će preuzeti brigu o novorođenčetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 972 idi na stranu