Incko: Reagovaćemo na referendum

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko kaže da će reagovati ako u RS bude raspisan referndum o odluci da stranim sudijama i tužiocima bude produžen mandat.

Izvor: B92

Sreda, 30.12.2009.

20:30

Default images

Incko je za banjalučku Alternativnu televiziju (ATV) rekao da već ima plan kako će reagovati na eventualno raspisivanje referenduma u Republici Srpskoj, ocenjujući da referenduma neće ni biti. On nije želeo da otkrije kakav je njegov plan.

"Mi ćemo sigurno reagovati ako referenduma bude, ali mislim da do njega neće ni doći", kazao je Incko.

OHR je juče saopštio da stavovi Vlade RS od 14. decembra i zaključi parlamenta RS, kojima se odbacuje sprovođenje odluka koje je doneo visoki predstavnik, predstavljaju kršenje Dejtonskog sporazuma i osporavanje vladavine prava u BiH.

Kancelarija visokog predstavnika je upozorila vlasti RS da će o ovome informisati Upravni odbor Saveta za sprovođenje mira u BiH i Savet bezbednosti UN-a.

Premijer RS Milorad Dodik odgovorio je da odluka o raspisivanju referenduma nije antidejtonska, optužujući Incka i OHR da su oni ti koji krše Dejtonski sporazum.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: