Klintonova: Svet neće čekati Iran

London -- Američki državni sekretar Hilari Klinton kaže da svet "neće beskonačno čekati" da Iran ispuni svoje međunarodne obaveze u vezi sa nuklearnim programom.

Izvor: Beta
Podeli

"Međunarodna zajednica neće beskonačno čekati da Iran pokaže da je spreman da poštuje svoje međunarodne obaveze", rekla je Klinton novinarima posle sastanka sa šefom britanske diplomatije Dejvidom Milibandom u Londonu.

Ona je dodala da je nedavni sastanak predstavnika Irana i šest svetskih sila u Ženevi, tokom koga su obnovljeni pregovori o iranskom nuklearnom programu, "konstruktivan početak", ali da moraju da uslede "akcije".

"Reči nisu dovoljne", rekla je Hilari Klinton koja boravi u poseti Velikoj Britaniji.

Miliband i Hilari Klinton su ocenili da je Pakistanu u ozbiljnoj opasnosti od terorizma, ali da nuklearno oružje te zemlje neće pasti u ruke teroristima.

Klinton je rekla da SAD veruju u pakistanske vlasti i smatraju da su u stanju da kontrolišu nuklearno oružje.

Ona je rekla da, iako ekstremisti "sve više ugrožavaju vlasti", nema dokaza da će oni "preuzeti vlast" u Pakistanu.

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije rekao je da se Pakistan suočava sa vrlo ozbiljnom pretnjom, ali da nema opasnosti da nuklearno oružje padne u ruke terorista.

Grupa ekstremista juče je napala vojni kompleks u Ravalpindiju i uzela za taoce oko 30 osoba, uključujući vojnike i civile, koji su oslobođeni jutros u akciji pakistanske vojske.

Od upada ekstremista u vojni kompleks, tokom drame koja je trajala 22 sata, poginulo je ukupno 19 osoba - osam vojnika, osam napadača i tri taoca.

strana 1 od 846 idi na stranu