Bramerc sa tužiocima iz regiona

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc učestvovaće 2. aprila u Briselu na konferenciji tužilaca iz država bivše Jugoslavije, saopštio je sud u Hagu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.03.2009.

16:32

Default images

Pored srpskog tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića, skupu će prisustvovati i tužioci iz Hrvatske, BiH, Makedonije i Crne Gore. "Cilj aprilske konferencije je dalje osnaživanje regionalne saradnje u krivičnim postupcima, koja je ključna za nastavak krivičnog progona počinilaca ratnih zločina u regionu", piše u saopštenju Tribunala.

Tužilac Bramerc će, kako je najavljeno, s kolegama razmotriti "pitanja povezana s tekućim istragama i krivičnim postupcima, kao i izazove u vezi s tim".

Tema razgovora biće i napori da se sastavi jedinstveni popis postupaka protiv optuženih za ratne zločine, kao i saradnja nacionalnih tužilaštava s tužilaštvom u Hagu.

Na konferenciji će, prema saopštenju, biti predstavljen i zajednički program Evropske komisije i Haškog tribunala za obuku tužilaca i mladih pravosudnih službenika iz bivše Jugoslavije.

Konferencija tužilaca, koju finansira Evropska komisija, deo je napora da se razvije regionalna saradnja koja je u novembru 2004. uspostavljana na predlog OEBS-a.

Haški tribunal saopštio je da ostaje posvećen nastavku saradnje sa nacionalnim tužiocima za ratne zločine i pravosudnim vlastima, tako što će im ustupiti preostale istražne predmete i podeliti sa njima sakupljene informacije i znanje.

Tužilac Bramerc će tokom boravka u Briselu 2. aprila održati i konferenciju za štampu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: