Međunarodni Dan Dunava

Beograd -- Međunarodni Dan Dunava, posvećen podizanju svesti o značaju očuvanja te reke, obeležava se danas u Srbiji i još 13 zemalja.

Izvor: Tanjug
Podeli

Centralni deo manifestacije, tokom kojeg će biti očišćeno dva kilometra obale Dunava, održava se danas na Zemunskom keju i na Kalemegdanu u Beogradu, u organizaciji Republičke direkcije za vode, preduzeća Srbijavode i gradskih vlasti.

Dan Dunava obeležava se od 2004. godine u 14 zemalja uz koordinaciju Međunarodne komisije za zaštitu Dunava, kojom Srbija predsedava ove godine.

Međunarodni Dan Dunava obeležava se i u Novom Sadu, Smederevu, Bezdanu, Somboru, Staroj Pazovi i Gornjem Milanovcu.

Društvo

Prijemni za fakultete

Beograd -- Na Univerzitetu u Beogradu ove godine najveće interesovanje đaka je po prvi put za Fakultet za bezbednost, a zatim za stomatologiju, arhitekturu, Fakultet organizacionih nauka...

Društvo ponedeljak 30.06. 18:14 Komentara: 17

Bolja oprema za vatrogasce

Beograd -- Kako bi se poboljšala zaštita od požara, u kupovinu novih vozila, opreme i letelice za gašenje požara će ove godine biti uloženo oko 850 miliona dinara.

Društvo nedelja 29.06. 17:49 Komentara: 0

VMA: Nove metode lečenja

Beograd -- Profesor Bela Balint sa Vojnomedicinske akademije u Beogradu otkrio je novu, a sada i svetski priznatu proceduru lečenja, pod nazivom multimodalna terapijska afreza.

Društvo nedelja 29.06. 17:36 Komentara: 1
strana 1 od 78 idi na stranu