Proglašene dve izborne liste

Beograd -- RIK je proglasio izborne liste "Reformistička stranka - Dr. Aleksandar Višnjić" i "Da se selo pita - Narodna seljačka stranka - Marjan Ristićević" za parlamentarne izbore.

Izvor: Beta
Podeli

Izbornu listu Reformističke stranke koja će biti pod rednim brojem osam podržalo je 11.278 birača. Prva na toj listi je Snežana Miljković, magistar ekonomije iz Niša. Listu kandidata Narodne seljačke stranke podržalo je 11.348 birača, a prvi na toj listi je Radiša Pavlović, mašinski tehničar iz Kragujevca.

Nosilac liste Reformističke stranke Aleksandar Višnjić poslednji je kandidat na toj listi, dok je lider Narodne seljačke stranke Marjan Rističević drugi na listi.

Marjan Rističević je prilikom predaje liste kazao novinarima u Skupštini Srbije da je za listu "Da se selo pita - Narodna seljačka stranka - Marjan Rističević" sakupljeno oko 12.000 potpisa i da je prvi na listi Radiša Pavlović iz Radničkog otpora. Rističević je dodao da ta stranka nema svih 250 kandidata za poslanike, ali nije precizirao koliko ih je na listi.

On je biračima, a posebno radnicima i seljacima poručio da biraju, a ne da glasaju i izrazio žaljenje što je učesnik petooktobarskog mitinga iz 2000. godine DŽo Bagerista u poslednjem trenutku odustao od kandidature na listi Narodne seljačke stranke.

RIK je do sada potvrdio i izborne liste "Za evropsku Srbiju - Boris Tadić", "Liberalno demokratska partija - Čedomir Jovanović", "Demokratska stranka Srbije - Nova Srbija - Vojislav Koštunica", "Srpska radikalna stranka - dr Vojislav Šešelj".

Zatim liste "Socijalistička partija Srbije - Partija udruženih penzionera Srbije - Jedinstvena Srbija", "Bošnjačka lista za evropski Sandžak - dr Sulejman Ugljanin" i "Mađarska koalicija - Ištvan Pastor".

Izbori

Šajn: Pomoć za početak biznisa

Beograd -- Nosilac liste Romske partije Srđan Šajn izjavio je da će se ta stranka zalagati da se Romima i socijalno ugroženima novčano pomogne i omogući da započnu sopstveni biznis.

Izbori sreda 30.04. 21:25 Komentara: 0

Nikolić: Vrata ka istoku

Beograd -- Zamenik predsednika SRS-a Tomislav Nikolić ponovo je pozvao lidera DSS-a Vojislava Koštunicu da se izjasni sa kojom opcijom bi mogao da uđe u koaliciju posle izbora.

Izbori sreda 30.04. 19:02 Komentara: 10

Koštunica: Razbijanje Srbije

Beograd, Jagodina, Lončar -- Nosilac liste koalicije DSS-NS Vojislav Koštunica, izjavio je da se prilikom potpisivanja SSP-a jasno videlo kako se prevarom pokušava razbiti Srbija.

Izbori sreda 30.04. 18:41 Komentara: 60
strana 1 od 97 idi na stranu