Ponedeljak, 31.03.2008.

14:43

Kragujevac: Biznis za nezaposlene

Predstavici grada Kragujevca potpisali ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za podsticanje samozapošljavanja 23 nezaposlena.

Izvor: Tanjug

Default images

"Reč je o prvoj ovogodišnjoj dodeli grantova iz budžeta grada koji imaju za cilj smanjenje nezaposlenosti", rekao je načelnik gradske uprave za privredne resurse Zoran Kuzmanovića. On je naglasio da je za te namene u ovoj godini u budžetu planirano 13 miliona dinara.

Prema rečima Kuzmanovića, nezaposlenima se dodeljuje oprema u vrednosti iznosa dodele bespovratnih sredstava, a nju u naredne dve godine ne mogu da otuđe.

On je dodao da se u protekle tri godine na taj način zaposlilo 150 osoba, od kojih su mnogi proširili delatnost i povećali broj zaposlenih.

"Za dodelu bespovratnih sredstava za podsticanje samozapošljavanja na konkursu - koji je raspisan u februaru prijavilo se 120 osoba, i komisija će u maju odlučiti da još jednoj grupi nezaposlenih dodeli grantove", rekao je član gradskog veća za oblast privatnog preduzetništva Dragan Paunović.

On je najavio nove konkurse za dodelu bespovratnih sredstava.

Nezaposleni, uglavnom mladi do 35 godina, kojima su dodeljeni grantovi, konkurisali su biznis planovima u oblasti proizvodnje sveća, kolača i slatkiša, obradi kamena, proizvodnji konfekcije, nameštaja, inžinjeringu itd.

U prošloj godini dodeljena su 33 granta ukupne vrednosti oko pet miliona dinara i to uglavnom za započinjanje biznisa u oblasti usluga - zanatskih radnji, frizerskih salona, proizvodnji kolača i peciva, zatim vođenja poslovnih knjiga, kao i za projektantski biro.

Lokalna vlast grantove je počela da dodeljuje 2005. godine kada je u tom projektu u toj i u narednoj godini učestvovala i američka nevladina organizacija USAID.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: