CPC i počast žrtvama Vukovara

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo Dedeić boravi u Hrvatskoj u okviru proslave državnosti Crne Gore.

Izvor: B92

Nedelja, 09.07.2006.

15:02

Default images

On je danas odao počast žrtvama Vukovara iz Domovinskog rata. Mitropolit Mihailo je položio venac ispod spomenika na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata i mestu masovne grobnice na Ovčari.

"Svaki pošten čovek, bio hrišćanin ili nehrišćanin, trebalo bi da dođe u Vukovar i poseti ovo mesto", rekao je mitropolit Mihailo novinarima posle polaganja venca na Memorijalnom groblju, dodajući da je u Vukovaru počinjen najveći zločin posle Drugog svetskog rata.

"Dok ja hodam, dolaziću da se poklonim mučenicima Vukovara", poručio je mitropolit, najavivši da će CPC ubuduće svake godine ići na hodočašće u Vukovar kako bi odala počast žrtvama toga grada.

On je najavio da još tokom ove godine, vođstvo CPC-a namerava da poseti i Dubrovnik da se poklone i dubrovačkim žrtvama u domovinskom ratu. "Žrtve su i zločini i tamo i ovamo", poručio je mitropolit Mihailo, koji je, kako je sam naglasio, Vukovar prvi put posetio pre nekoliko godina i sada to čini kako bi izrazio poštovanje prema mučeništvu toga grada.

CPC je početkom jula upisana u registar verskih zajednica u Hrvatskoj. CPC inače ne priznaju autokefalne pravoslavne crkve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: