Radnici Tehnosa deseti dan blokirali magistralni put

Izvor: B92

Subota, 28.02.2004.

15:02

Default images

Radnici čačanskog preduzeća "Tehnos" blokirali su i u subotu, deseti dan zaredom, magistralni put Čačak-Užice, zahtevajući isplatu zaostalih zarada za poslednje četiri godine i rešavanje statusa tog preduzeća. Oko 250 radnika blokiralo je sa nekoliko kamiona i teretnih vozila magistralni put od 10 do 13 časova na raskrsnici u naselju Konjević i tako zaustavili saobraćaj na deonici Beograd-Čačak-Užice. Za vreme blokade, od zaustavljenih kamiona, autobusa i putničkih automobila formirala se kolona duga oko kilometar. Član Štrajkačkog odbora "Tehnosa" Stoja Kojović rekla je novinarima da je čačanska policija do sada ukupno podnela 24 prekršjane prijave protiv vozača vozila "Tehnosa" koji su blokirali put i da su vozači dobili po nekoliko prijava. Ona je još rekla da je Štrajkački odbor uputio zahtev svim republičkim poslanicima iz Čačka da se zauzmu za rešavanje njihovih problema. Kojovićeva je najavila da će blokada magistralnog puta biti nastavljena i sutra od 10 do 13 časova. Oko 300 zaposlenih radnika preduzeća za proizvodnju aluminijumske legure "Tehnos" stupilo je 19. februara u generalni štrajk i višečasovne blokade magistralnog puta. Oni od "Tehnosa" traže oko 180 miliona dinara za neisplaćene zarade i povezivanje radnog staža, a to preduzeće duguje i 92 miliona dinara poveriocima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: