Pomoc za Cesku

Izvor: B92

Utorak, 03.09.2002.

15:41

Default images

Drustvo prijateljstva Jugoslovena, Ceha i Slovaka pokrenuce akciju prikupljanja pomoci Pragu, koji su avgustu pogodile velike poplave. Kako je za Radio B92 izjavio zamenik predsednika tog drustva Zoran Kamarit, Jugosloveni bi trebalo da pruze moralnu i finansijsku podrsku "zlatnom Pragu". Kamarit je naveo da ce prihod od pozorisnih i bioskopskih predstava i koncerta, koji ce se narednih 6 do 8 meseci odrzavati u Beogradu, biti upucen Pragu. Upitan da li je realno ocekivati da Beograd novcano pomogne Pragu, kada je Ceska znatno razvijenija od Jugoslavije, Zoran Kamarit je odgovorio: "Ceska je, kao i sve zemlje u tranziciji, opterecena brojnim problemima. Ona je, naravno, nekoliko koraka ispred nas, medjutim, kad bismo tako merili onda niko nikada ne bi nikome pomogao u svetu. Mi moramo da imamo i moralne kriterijume, a sprege izmedju nas i Ceha su takve da naprosto ne bismo mogli da razumemo da ostanemo pasivni u takvoj situaciji. Ne verujemo da ce sredstva biti preterano velika, ali najveci ce biti taj gest i mislim da nam ceska strana na ovaj ili onaj nacin nece zaboraviti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: