BIVSE ZEMUNSKE VLASTI POSLOVALE NEZAKONITO

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.10.2000.

17:11

Default images
Preuzimajuci vlast u Zemunu preuzeli smo ogromne probleme, koji su posledica ne samo loseg i nestrucne vlasti SRS-a nego i nezakonitog ponasanja nadleznih opstinskih organa. Ovo su na danasnjoj konferenciji za novinare saopstili novi celnici zemunske opstine u kojoj DOS ima 61 odbornicko mesto SPS 5,a radikali 4 mesta, javlja Radio B92.Vladan Janicijevic, predsednik Skupstine opstine Zemun rekao je da ce nova vlast domacinski poslovati i postovati zakone i vladavinu prava, kao i da ce spreciti sve oblike zloupotrebe drzavne imovine. U proglasu zemunskih vlasti koji je podeljen novinarima, navodi se da je bespravna gradnja kao i sticanje licne koristi na stetu drustva bio nacin upravljanja radikala, i apeluje na gradjane koji su otpoceli bespravnu gradnju da je odmah obustave i vrate uzurpirano zemljiste u ranije imovinsko stanje. Podpredsednik opstine Aleksandar Raznatovic saopstio je da je u Zemunu izgradjeno najmanje 1200 objekata bez bilo kakve potrebne dozvole.

Predsednik izvrsnog odbora Zemuna Veroljub Jovancevic izjavio je da nove vlasti na racunu opstine nisu zatekle ni jedan dinar, ali da im je prethodna opstinska vlada ostavila dug od 60 miliona dinara. Predstavnici izvsnog odbora saopstili su da je u opstinskom informativno-poslovnom centru, ciji su deo bile Zemunske novine, bilo zaposleno 40 osoba, uglavnom pripadnika obezbedjenja Vojislava Seselja, a medju njima, sto je poseban kuriozitet,bio je i sesnaestogodisnji Nikola Seselj, sin lidera SRS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: