Arbur gradjanima na prostoru bivse Jugoslavije: Tribunal odlucujuci za vasu dusu

Izvor: B92

Utorak, 31.08.1999.

20:16

Default images
Odlazeci glavni tuzilac Medjunarodnog krivicnog tribunala u Hagu Luiz Arbur porucila je gradjanima na prostoru bivse Jugoslavije, i posebno Srbije i Republike Srpske, da im Tribunal u Hagu pruza najbolju mogucnost da razumeju svoju proslost i da grade svoju buducnost, javlja Beta. "Ima i drugih vaznih poduhvata, kao sto je ekonomska obnova, ali poduhvat koji olicava Tribunal u Hagu je odlucujuci za vasu dusu. Ovo je jedinstvena prilika u vasoj istoriji da dobijete pomoc sa strane da biste sami sebe razumeli", porucila je Arburova. Poruka je dosla kao odgovor na jedno pitanje agencije Beta, u poslednjem razgovoru Arburove sa izvestacima sa prostora bivse Jugoslavije.

"Kada biste imali istinsku i postenu mogucnost da upoznate rad tuzilastva i nacin sprovodjenja istraga, kao i proceduru i sudjenja pred Tribunalom slozili biste se da je Tribunal vasa najbolja sansa da razumete svoju proslost i gradite svoju buducnost svesni te proslosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: