POCEO PRETRES PROTIV VISNJICA

Izvor: B92

Utorak, 27.06.2000.

13:48

Default images
Pred niskim sudijom za prekrsaje u utorak je poceo pretres protiv aktiviste pokreta "Otpor" Aleksandra Visnjica, zbog, kako je navedeno u prijavi, pozivanja gradjana na okupljanje bez dozvole policije. Prekrsajnu prijavu protiv Visnjica podnela je niska policija zbog toga sto je 21. jula prosle godine pozvao gradjane da blokiraju saobracaj na jednoj od najprometnijih raskrsnica u gradu izpred zgrade Narodnog pozorista, a potom i u protestnu setnju. Prema prijavi, u kojoj se kao svedok navodi pomocnik komandira Prve stanice policije u Nisu Srdjan Grozdanovic, Visnjic je 21. jula, nakon skupa u pozoristu, "izveo oko 400 studenata na raskrsnicu na Sindjelicevom trgu, kada je izazvan zastoj u saobracaju u trajanju od pet minuta, a potom i blokada jedne saobracajne trake" tokom protestne setnje uzim centrom grada. Visnjic je objasnio da nije pozivao gradjane vec da su se gradjani spontano okupili. "Nakon dva sata price u pozoristu ljudi su zeleli da urade nesto konkretno", rekao je on i negirao da je pozivao ljude da krenu u protestnu stenju. Prekrsajni pretres je odlozen na neodredjeno vreme, a advokat odbrane je predlozio saslusanje trojice svedoka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: