KUSNER SPRECIO POSETU BERISE KOSOVU

Izvor: B92

Sreda, 14.06.2000.

17:12

Default images
Medjunarodne pogranicne vlasti na Kosovu nisu jutros dozvolile lideru opozicione Demokratske partije Albanije, Saliju Berisi, da udje u tu pokrajinu, javili su pristinski mediji. Agencija Frans Pres navodi da je posetu Berise sprecio civilni administrator Ujedinjenih nacija, Bernar Kusner, porucivsi mu u pismu da je odluku doneo iz bezbednosnih razloga, jer je na Kosovu stanje jos uvek vrlo napeto. Vise stotina Albanaca danas je demonstriralo u Prizrenu i Pristini protiv odluke sefa Misije UN Bernara Kusnera da zabrani ulazak na Kosovo lideru Demokratske partije Albanije Saljiju Berisi. Oko dve stotine Albanaca prosetalo je glavnim pristinskim ulicama, noseci albanske zastave i uzvikujuci "Berisa, Berisa" i "Rugova, Rugova". U Prizrenu je protiv Kusnerove odluke protestovalo oko 300 Albanaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: