Tadićeva lekcija ministrima iz DS-a

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić "održaće lekciju" ministrima iz DS- a, uoči sednice Glavnog odbora, i jasno poručiti šta im zamera, piše "Blic".

Izvor: B92

Subota, 05.12.2009.

00:37

Default images

Prema istom izvoru, Tadić će ministrima iz svoje stranke, na čiji rad ima zamerke, dati rok za popravni - do februara. Pre sednice Glavnog odbora DS-a, sastaće se Predsedništvo stranke, u kome su članovi i neki ministri Srbije. On će tada i imenovati one članove Vlade čijim radom nije zadovoljan, a one s kojima će i razgovarati, najavljuje list.

Na sednici Predsedništva će biti govora o izveštaju Državne revizorske institucije, ali će Tadić reći i sve što generalno zamera i šta se više neće
tolerisati.

Nezadovoljstvo Tadića radom pojedinih ministara datira još iz perioda pre objavljivanja izveštaja DRI, pa će kritika ići na dva koloseka.

Osim roka do kada pojedini ministri moraju da se poprave, rok i da se neki započeti zadaci okončaju jeste februar, a biće uzeto u obzir i to što je budžet ministarstvima umanjen.

Tadić će jasno poručiti šta mu sve smeta. Zamerke se odnose i na najave pojedinih ministara da će nešto uraditi, pa onda to ne završe potpuno do trenutka koji su najavili, kaže izvor lista.

Tadić je u petak uveče u Novom Sadu ocenio da bi bilo vrlo korisno da Srbija ima racionalniju vladu, sa manje ministarstava, ali da je za to neophodna saglasnost koalicionih partnera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: