"MILOSEVICEVO ZDRAVLJE SVIMA U HAGU OD VELIKOG ZNACAJA"

Izvor: B92

Nedelja, 01.07.2001.

18:54

Default images
Treci dan boravka u pritvorskoj jedinici Haskog tribunala, uoci prvog pojavljivanja pred sudom u utorak, Milosevic provodi pod neprekidnim nadzorom da se ne bi razboleo ili pokusao da sebi oduzme zivot, javlja u nedelju Rojters, prenosi FoNet. Uz napomenu da bi eventualna Miloseviceva smrt u zatvoru, bez obzira na to sta bi do nje dovelo, u Srbiji odmah bila proglasena ubistvom, britanska agencija prenosi reci portparola Haskog suda Dzima Lendejla da je dobro zdravstveno stanje bivseg predsednika Jugoslavije svima u Hagu od prvorazrednog znacaja. Rojters citira i eksperta za problematiku ratnih zlocina da "veliki broj Srba ne bi verovao da nije po sredi ubistvo, ukoliko bi umro u zatvoru". Medicinski strucnjaci upozoravaju da je rizik samoubistva u zatvoru znatno veci nego izvan njega i to kod onih kojima predstoje dugotrajne kazne, a narocito odmah po njihovom prispecu iza resetaka. "Vreme odmah posle prijema je nakriticnije", navodi se u izvestaju zatvorske sluzbe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: