POZDRAVLJENO IZRUCENJE MILOSEVICA

Izvor: B92

Petak, 29.06.2001.

14:23

Default images
Sefovi diplomatija zemalja nastalih raspadom bivse Jugoslavije pozdravili su izrucenje bivseg jugoslovenskog predsednika Slobodana Milosevica Tribunalu u Hagu, prenosi dopisnik Radija B92. Ministar inostranih poslova Slovenije, Dimitrije Rupel ocenio je da ce izrucenje imati "veoma pozitivan uticaj na stabilnost regiona. "Lose vreme je gotovo, dobar period je poceo", ocenio je Rupel na konferenciji za novinare u Becu nakon potpisivanja sporazuma o sukcesiji bivse SFRJ. U izjavi novinarima, Rupel je ponovio da je nakon izrucenja Milosevica, Slovenija spremna da SR Jugolslaviji savetima i iskustvom pomogne na putu ka evro-atlanskoj integraciji. Njegov kolega iz Bosne i Hercegovine, Zlatko Lagumdzija rekao je da ovo izrucenje dokazuje da na Balkanu nema nevinih ili krivih naroda, vech je rec samo pojedincima. "Vrlo je dobar znak sto je velika ajkula otisla iz ovog naseg balkanskog bazena, ali su pirane jos uvek tu", rekao je Lagumdzija. Hrvatski ministar inostranih poslova, Tonino Picula ocenio je u izjavi novinarima da je izrucenje Milosevica dobro za Jugoslaviju, jer je na taj nacin jasno stavila do znanja da je privrzena prikljucenju medjunarodnoj zajednici. Potpredsednik Makedonije, Ilija Filipovski, kazao je izjavi novinarima da je do izrucenje Milosevica, "iako kasno, doslo u pravom trenutku za Makedoniju”. "Time je pokazano da ce pojedinci iti kaznjavani, sto je u nasem slucaju vema vazno", rekao je Filipovski novinarima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: