COVIC I HALIMI POZDRAVILI POCETAK DEMILITARIZACIJE

Izvor: B92

Utorak, 22.05.2001.

16:51

Default images
Sef koordinacionog tela za jug Srbije, Nebojsa Covic, ocenio je u utorak da se demilitarizacija ekstremnih Albanaca u kopnenoj zoni bezbednosti odvija bez problema. Gradonacelnik Preseva, Riza Halimi, ocenio je da je nakon potpisivanja sporazuma o demilitarizaciji zone kopnene bezbednosti, resavanje problema regiona "na pravom putu", javlja dopisnik Radija B92, Radoman Iric.

Na konferenciji za novinare Halimi je rekao da se "Deklaracijom koju je potpisao komandant Oslobodilacke vojske Preseva, Medvedje i Bujanovca (OVPMB) Sefcet Musliu predvidja da se u delu Preseva do 31. maja u centralnom delu Bujanovca, u bujanovackom sektoru B, izvrsi potpuna demilitarizacija OVPMB". "Na ovaj nacin obezbedjuje se na miran nacin, bez konflikta, potpuna relaksacija Kopnene zone bezbednosti i u sektoru B, na osnovu odluke Saveta NATO", izjavio je Halimi.

On je dodao da su "u novim okolnostima, koje su stvorene posle pada Milosevica, a narocito posle povratka Savezne Republike Jugoslavije u medjunarodne institucije i sve tesnje saradnje sa strukturama UNMIK i Kfora, stvoreni preduslovi za politicko resenje krize u Presevskoj dolini". Predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Nebojsa Covic rekao je na konferenciji u Bujanovcu da se demilitarizacija i demobilizacija, koja je pocela u juznom dijelu sektora B, odvija uspesno bez ikavih problema i da sve ide onako kako je garantovano sporazumom potpisanim u Konculju kod Bujanovca. Covic je potvrdio vest da su pripadnici KFOR-a u ponedeljak uvece uhapsili Muhameda Dzemailjija, samozvanog komandanta severnog dela sektora B, prilikom ilegalnog prelaska administrativne granice sa Kosmetom, te da se sa sigurnoscu moze reci da se nalazi u KFOR-ovoj bazi "Bondstil" kod Urosevca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: