RASOVIC: NBJ NE SME KREDITIRATI LOSU POLITIKU

Izvor: B92

Subota, 09.12.2000.

22:49

Default images
Novoizabrani zamenik guvernera Narodne banke Jugoslavije Radivoje Rasovic ocenio je da NBJ vise "ni u kom pogledu ne sme kreditirati losu politiku i lose politicare". "U monetarnom sistemu su sada nuzni i neki bolni rezovi koji se nece dopasti nekim politicarima i nekim bankarima", rekao je Rasovic za subotnje izdanje dnevnika "Narodne novine". On je rekao da veruje da ce dobro saradjivati sa guvernerom NBJ Mladjanom Dinkicem "pre svega zato sto je ocigledno da je on covek struke, a ne politike". Kako prenosi Beta, Rasovic je rekao da ce zajedno sa guvernerom insistirati da "ingerencije NBJ budu prisutne i u Crnoj Gori". "Crna Gora jos nije otisla iz Jugoslavije, a verujem da nece. Inace, monetarna stabilnost se mora planirati na duze staze, a politike i politicari su ipak prolazni", rekao je Rasovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

4 h

Podeli: