Piloti štrajkuju zbog stresa

Nijedan avion nacionalne aviokompanije ne leti već više od 48 sati, jer piloti štrajkuju.

Izvor: B92

Nedelja, 16.01.2005.

10:10

Default images

Naime, piloti Jata nastavljaju generalni štrajk, pošto nisu ispunjeni njihovi zahtevi. Predsednik Štrajkačkog odbora Ljupčo Nikodinovski kaže da je štrajk legalan i da piloti ne mogu da lete zbog stresa kojem su ih izložile razne institucije u prethodnih šest meseci.

"Ljudi koji su pod stresom, a to je veći deo pilota, a pogotovo onih koji su taj dan morali da obavljaju saobraćaj, osećali su da su pod pritiskom i stresom i njihova dužnost je bila da odu do zdravstvenog centra i to kažu našem lekarima. Lekari su zatim, komisijski konstatovali da su oni pod stresom i izdali su uverenja da su piloti nesposobni, privremeno, za obavljanje saobraćaja", rekao je Nikodinovski.

Nikodinovski navodi i da se ne zna dokle će štrajk trajati i da bi o tome trebalo pitati Vladu Srbije i nadležno ministarstvo. 

Inače, iz Ministarstva finansija je saopšteno da je utvrđeni obim plata u "Jat-u" za 2004, koji je odredila Vlada Srbije i usvojio upravni odbor "Jat-a", potrošen za 10 i po meseci, umesto za 12.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: