Utorak, 16.11.2004.

13:42

"Apurna" nudi bonuse

Frederik Bekerston je izneo konačnu ponudu za kupovinu akcija aranđelovačkog "Knjaz Miloša".

Izvor: FoNet

Default images

Bekerston je izvršni direktor firme "Apurna", koju su zajednički osnovali košarkaš Vlade Divac i kompanija "Danone". "Svakom akcionaru nudimo 17.500 dinara po akciji, plus 'bonus dobrodošlice' od 1.000 dinara, što znači da bi svaki akcionar 'Knjaz Miloša' dobio 18.500 dinara. 'Apurna' je obezbedila i specijalni fond od 10 miliona evra za sve zaposlene koji u roku od pet godina dobrovoljno napuste preduzeće", kaže on.

"Svaki radnik 'Knjaz Miloša' s 20 godina staža, koji odluči da ode, dobio bi otpremninu od oko 8.000 evra", rekao je Bekerston. On je ocenio da je ponuda "Apurne" bolja od konkurentskih jer predviđa investicioni program od 20 miliona evra u roku od tri godine i poseban fond od 300.000 evra za rešavanje stambenih problema zaposlenih.

Bekerston kaže da akcionarima "Knjaz Miloša" nudi pokrivanje transportnih troškova i 60.000 evra za rad sindikata. Firma "Apurna" se, prema njegovim rečima, obavezuje da u prve tri godine neće otpustiti nijednog radnika i da će pet odsto ukupnog godišnjeg profita biti ravnomerno podeljeno zaposlenima.

Funkcioner sindikata kompanije Knjaz Miloš Ilija Jeftić izjavio je danas FoNetu da su mali akcionari odlučili da svoje akcije odvoje od državnog fonda i samostalno ih prodaju britanskoj firmi Balkan limitid, koja je ponudila cenu od 23.000 dinara po akciji.

Jeftić je rekao da je novi obrt usledio posle jučerašnjeg otvaranja ponuda i da predstavnici malih akcionara i sindikata danas razgovaraju sa predstavnicima Agencije za privatizaciju o načinu razdruživanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: