Sreda, 21.07.2004.

21:08

Davinić: Nevinost se brani u Hagu

Izvor: B92

Default images

Ministar odbrane SCG kaže da bi bilo dobro da se general Ratko Mladić dobrovoljno preda.

“Bilo bi dobro da on reši da se dobrovoljno preda i da brani svoju nevinost tamo gde treba, a to je Hag. To bi mu dalo mogućnost da zaista kaže šta o tome misli, a sa druge strane, nas bi oslobodilo ove velike more i otvorilo nam put u Evropu“, rekao je Prvoslav Davinić posle posete Sarajevu u sredu.

Davinić je rekao da je, osim razgovora o odnosima Ministarstava odbrane i Generalštaba BiH i SCG, naročito na sastanku Saveta ministara, izražena spremnost da se reši pitanje haških optuženika Radovana Karadžića i Ratka Mladića. “Predstavnici Saveta ministara Bosne i Hercegovine predočili su nam da pitanje Haga moraju što pre da reše, jer je to njihova, kao i naša, glavna smetnja za ulazak u Evropu“, rekao je on.

“Informacije o tome gde se Mladić nalazi i i kad će i na koji način doći do tog rešavanja, uglavnom dolaze iz inostranih izvora. Ja sam danas u Sarajevu uputio, na izvestan način, apel gospođi Karli Del Ponte da - kada ima takva saznanja - da nam na jedan diskretniji način ta saznanja dostavi, a ne putem medija, jer onda i oni, koje ona želi da mi pronađemo, svakako preko medija saznaju da ona zna gde su, tako da ta informacija uvek dođe kasno. Znači da smo mi spremni politički da delujemo u tom pogledu, jer smo svesni šta to za nas znači, ali za sada nemamo informacija sa kojima možemo da izađemo u javnost i kažemo da smo taj problem rešili“, rekao je ministar Davinić.

“Međunarodna zajednica ne smatra da je Karadžić problem BiH, a Mladić Srbije, međunarodna zajednica smatra da su Karadžić i Mladić problemi i traže od nas da to rešimo“, rekao je ministar i dodao da bi verovatno čuo da se sa generalom Mladićem pregovara o dobrovoljnoj predaji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: