Subota, 08.11.2003.

15:17

Čović: Nisam otputovao u Prištinu iz bezbednosnih razloga

Izvor: Beta

Default images

Predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović potvrdio je u subotu da nije otputovao u Prištinu, na sastanak sa šefom UNMIK-a Harijem Holkerijem, iz bezbednosnih razloga. "Nisam otputovao jutros na sastanak sa Holkerijem u Prištini iz bezbednosnih razloga. Do nas je došla informacija da se u Prištini priprema odredjeni incident i napad. Ni Holkeri, ni ja nismo želeli da proveravamo da li je to istina ili nije", rekao je Čović agenciji Beta. Čović je dodao da je razgovor sa Hokerijem održan preko telefona.

On je precizirao da je sa Holkerijem razgovarao o carini i prevozu robe iz centralne Srbije na Kosovo i o standardima i primeni pristupa "standardi pre statusa". Tokom razgovora "jasno je iznet stav da standardi moraju biti potpuno precizni, jasno definisani potpuno merljivi. Ti standardi nisu nešto što vodi Kosovo ka nezavisnosti, nego ka pravljenju društva sa tri osnovne karakteristike - miroljubivost, tolerancija i održivi multietnički život", rekao je Čović.

Upitan brine li za svoju bezbednost, s obzirom na sve učestalije pretnje i nedavno hapšenje grupe koja je navodno planirala da obori njegov helikopter, Čović je rekao da je svestan da posao koji obavlja "nije lak", ali da se ne "plaši ničega". "Oni koji misle da će na ovaj način da me zastraše, ne mogu da me zastraše. Ovakvi incidenti, za mene predstavljaju samo podsticaj", dodao je Čović. UNMIK je potvrdio da su Čović i Holkeri razgovarali telefonom o humanitarnoj pomoći i rekonstrukciji i planu za sprovođenje standarda. "Holkeri je ponovio da niko, osim UN i međunarodne zajednice, neće imati konačnu reč kada je u pitanju sadržina dokumenta o sprovođenju standarda", saopšteno je iz sedišta UNMIK u Prištini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: