SCG i BiH potpisale Sporazum o povratku izbeglica

Izvor: B92

Utorak, 07.10.2003.

18:05

Default images
Ministar Bosne i Hercegovine za ljudska prava i izbeglice Mirsad Kebo ocenio je da je potpisivanje sporazuma o povratku, između Srbije i Crne Gore i BiH, pre svega poziv za 125.000 izbeglih Srba i Crnogoraca da se vrate u BiH. "To je njihova domovina", rekao je Kebo u intervjuu Radiju B92 i Fonetu i istakao da njegovo ministarstvo raspolaže podacima da iz SCG u BiH želi da se vrati 12.000 izbeglica. "Oni su dobrodošli. BiH u ovom trenutku ima rešeno preko 90 odsto imovinskih zahteva, što omogućava povratak 40.000 ljudi. Sigurnost je povećana. Kada je reč o zapošljavanju, tu je situacija najteža. Međutim, mi vidimo veliku šansu u poljoprivredi. Ne mogu ništa da obećam, ali aktivnostima na izgradnji koridora C5 i reformama koje sprovodimo, mislim da ćemo stvoriti uslove ljudima da se zaposle. Sve je manje diskriminacije prema izbeglicama i uopšte situacija u BiH je drugačija nego što se to ponekad predstavlja. Jedan broj ljudi odlučio je da se integriše u SCG i to moramo poštovati, ali moramo da omogućimo povratak njihove imovine i tada u njihovim rukama leži odluka gde će živeti", kaže Kebo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oglasili se Rusi: Oslobođeno

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da je ruska vojska oslobodila selo Berdiči iz predgradja Avdejevke, prenose RIA Novosti.

13:02

2.5.2024.

1 d

Podeli: