Komšić: Nemoguć predizborni dogovor G17 plus i DS

Izvor: B92

Utorak, 09.09.2003.

12:05

Default images
Politički analitičar Jovan Komšić izjavio je da predizborni dogovor G17 plus i Demokratske stranke više nije moguć. On je izjavio da je na političkoj sceni izražena jaka logika pripreme za izbore i da je iluzorno očekivati objedinjavanje demokratskih snaga oko nove platforme za Evropu, iako nam je za to potreban konsenzus. "Sve više i sve brže ulazimo u fazu predizbornih konfrontacija koje će biti još žešće", rekao je Komšić. On je takođe rekao da će pregovori koji se trenutno vode najverovatnije zadržati isključivo na nivou "odmeravanja strateško-taktičkih pozicija sagovornika i razgovora o novom izbornom zakonu, jer bi bilo neozbiljno zakazivati prevremene izbore prema postojećem izbornom sistemu". "Male stranke su u ambivalentnoj poziciji i prihvataju dijalog danas s G17 plus, sutra s DSS, mada mislim da bi "kada je reč o partijama iz DOS najviše volele da sigurno znaju da DS računa s njima kao s koalicionim partnerom. Međutim, DS ih lukavom strategijom drži na distanci u kojoj im obećava, ali istovremeno i uskraćuje definitivnu potvrdu da će biti partneri na izborima i mislim da će to potrajati još nekoliko meseci", ocenio je Komšić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: