Milošević nije dao iskaz

Izvor: SRNA, Beta

Četvrtak, 07.08.2003.

08:32

Default images

Bivši jugoslovenski predsednik Slobodan Milošević nije u četvrtak dao iskaz istražnim sudijama specijalnog suda Okružnog suda u Beogradu povodom ubistva Ivana Stambolića i pokušaja ubistva Vuka Draškovića na Ibarskoj magistrali, jer nije prihvaćen njegov zahtev da se nakon istrage objavi celi snimak njegovog saslušanja, izjavila je u četvrtak Miloševićev advokat Sanja Pejović.

"Milošević je tražio samo minimum javnosti u pogledu svog iskaza, odnosno da se snimi njegov iskaz i da istražni sudija da odobrenje uz saglasnost specijalnog tužioca da se video snimak i audio zapis njegovog iskaza emituju tek nakon završetka istrage da se ne bi remetio tok istrage", rekla je Agenciji SRNA Pejović.

"Nije u pitanju zahtev koji zakonski nije zasnovan. Citirali smo članove zakona koji se na to odnose i tražili smo samo ono što je po zakonu. Međutim, Okružni sud u Beogradu nije udovoljio Miloševićevom zahtevu, jer to očigledno nekome ne odgovara", rekla je Pejović.

Prema rečima Zdenka Tomanovića, pravnog savetnika Slobodana Miloševića pred Haškim tribunalom, Milošević nije insistirao na televizijskom prenosu razgovora, već je ponudio da sami istražni organi odluče koji će elementi iskaza biti tretirani kao tajni. Specijalni tužilac i istražni sudija, kako je naveo Tomanović, nisu čak pristali ni na to da sadržaj iskaza bude obelodanjen po okončanju istrage, iako su Miloševićevi advokati koji su prisustvovali današnjem razgovoru insistirali na tome da nema zakonskih prepreka da sadržaj iskaza bude dostupan javnosti, prenosi agencija Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

10 h

Podeli: