Buš: CIA odobrila informacije o iračkom uranijumu

Izvor: B92

Petak, 11.07.2003.

19:36

Default images

Predsednik SAD Džordž Buš izjavio je u petak u Ugandi da je američka Centralna obaveštajna služba odobrila njegov govor u kojem je naveo da je Irak pokušao da u Africi nabavi uranijum. "Moj govor je odobrila obaveštajna služba, to je bilo obraćanje američkom narodu u kojem su navedene opasnosti koje predstavlja režim Sadam Husein", izjavio je Buš, nakon razgovora sa ugandskim predsednikom Žoverijem Musevenijem. Buš je dodao da je američka vlada, suočena sa tim opasnostima, preduzela adekvatne mere. "Rezultat je da je svet sigurniji i mirniji", istakao je američki predsednik. Bela kuća je 8. jula prvi put priznala da su Bušove tvrdnje o iračkom pokušaju kupovine uranijuma u Africi bile greška. Iračko oružje za masovno uništenje nije pronađeno ni nakon dva meseca od kraja rata u toj zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: