Četvrtak, 12.10.2023.

13:44

Sumnje su potvrđene; Izrael napao Siriju; Avion s visokim zvaničnikom hitno okrenut

Sirijska državna novinska agencija javlja da su izraelske snage izvršile napad na teritoriju Sirije. Bombardovani aerodromi u Damasku i Alepu.

Izvor: B92, Gardijan

Sumnje su potvrđene; Izrael napao Siriju; Avion s visokim zvaničnikom hitno okrenut
Foto: Profimedia

Informacije trenutno pristižu, javlja britanski Gardijan.

Lokalni mediji navode i da je reagovala sirijska protvvazdušna odbrana, dok se na društvenim mrežama dele informacije da su oštećene piste na ta dva aerodroma.

Takođe se navodi da je na‚dimak bombardovanog aerodroma bio iranski ministar spoljnih poslova, čiji avion je momentalno skrenuo s planirane trase i krenuo nazad ka Teheranu. U međuvremenu, oglasio se portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF), koji je izjavio da je izraelski napad na Siriju odmazda zbog projektila ispaljenih sa teritorije te zemlje, a kojima je cilj bila teritorija Izraela. Ovaj napad potvrdio je strahove da bi se izraelsko-palestinski sukob, koji je počeo u subotu i pretvorio se u najkrvaviji do sada, mogao brzo preliti i na okolne zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin pobesneo; "Kazna je zaslužena"

Ruski predsednik Vladimir Putin besan je zbog napada dronom na vojni aerodrom u kome su pogođena dva napredna borbena aviona Su-57, rekao je portparol ukrajinske obaveštajne službe.

8:28

13.6.2024.

1 d

Svet

Orban je kažnjen, i to žestoko

Najviši sud Evropske unije doneo je odluku da Mađarska mora da plati kaznu od 200 miliona evra zbog nepoštovanja politike migracija i azila, javlja Dojče vele.

10:55

13.6.2024.

1 d

Podeli: