Subota, 09.11.2019.

09:04

Policija se pridružila protestima u Boliviji; Morales: To je državni udar

Bolivijski predsednik Evo Morales rekao je da je demokratija u zemlji u opasnosti, tvrdeći da nasilne skupine pokušavaju izvesti državni udar.

Izvor: Tanjug

Policija se pridružila protestima u Boliviji; Morales: To je državni udar
Foto: EPA-EFE / MARTIN ALIPAZ

"Sestre i braćo, naša je demokratija u opasnosti zbog državnog udara koji su pokrenule nasilne skupine kako bi potkopale ustavni poredak", napisao je Morales na Tviteru.

"Osuđujemo pred međunarodnom zajednicom taj pokušaj protiv vladavine prava", dodao je.

U petak uveče sazvao je hitnu sednicu s više ministara i vrhovnim zapovednikom oružanih snaga kako bi razmotrili stanje.

Građani Bolivije u petak uveke protestovali su u nekoliko gradova, a na par mesta pridružila im se i policija, što je dodatni pritisak na predsednika Moralesa nakon više nedelja u kojima se osporavaju rezultati prošlomesečnih izbora.

U gradu Koćamba, sceni nedavnih nasilnih sukoba, policijski dužnosnici protestovali su na krovu svog stožera s bolivijskim zastavama, u jasnom činu neposluha protiv vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: