Četvrtak, 08.07.2021.

20:29

Programeri iz Niša još čekaju konačnu odluku o izručenju Americi; "Nisam prevarant. Molim vas, pomozite" VIDEO

Desetoro programera iz Niša još čeka konačnu odluku o izručenju Americi, gde su osumnjičeni za internet prevaru vrednu 70 miliona dolara.

Izvor: B92, Prva

Programeri iz Niša još čekaju konačnu odluku o izručenju Americi;
Printskrin: TV Prva

Apelacioni sud odbio je njihovu žalbu i potvrdio poslednju presudu Višeg suda u Beogradu prema kojoj uhapšeni mogu da budu i izručeni. Međutim, konačnu odluku doneće ministarstvo pravde.

Jedna od osumnjičenih programera, Ksenija Fej Atilano Krstić poreklom sa Filipina moli da se čuje i njihova strana priče i traži da im se sudi u Srbiji.

"Nisam haker i nisam prevarant. Molim da nam se pomogne kao porodici. Molim Aleksandra Vučića da nam pomogne da ostanemo u Srbiji", izjavila je ona.

Milan Petrović, jedan od branilaca IT stručnjaka tvrdi da uslovi da se našim ljudima sudi u SAD nisu ispunjeni.

"Programeri su izrađivali platforme i davali ih na korišćenje, odnosno prodavali licima koji su želeli da ih kupe. Tim platformama u SAD upravljali su američki građani, jer je prosto neverovatno da bi neko iz Niša mogo da se bavi takvom vrstom poslovanja", jasan je Petrović.

Opširnije u video prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: