"Ministri SNS kovertirali ostavke"

Ministar kulture Bratislav Petković izjavio je da su svi ministri SNS kovertirali ostavke i da je na stranci da odluči ko ostaje u vladi posle rekonstrukcije.

Izvor: B92

Subota, 20.07.2013.

11:10

Default images

Petković je, gostujući na Televiziji Pink, istakao da ministarstvo na čijem je čelu ima ozbiljne rezultate, koji su vidljivi i merljivi i "nisu prazne priče".

On je rekao da se nije "rodio sa ministarskom funkcijom" i da smena ne bi ništa promenila u njegovom životu osim što bi imao manje obaveza, ali da misli "da imamo dosta nezavršenih poslova". "Krenuli smo sa sređivanjem stanja u ustanovama, puno toga ima da se još uradi", rekao je Petković.

Kako je naveo, svakome ko bi došao na njegovo mesto trebalo bi "jedno šest meseci da pohvata konce u ministarstvu".

Petković je naglasio i da će tri zakona koja regulišu oblast medija biti gotova do septembra, i da je trebalo da budu završeni i ranije, ali da je veliki posao već urađen i da se sada završava.

Ministar je naveo da će se RTS-u u prvom trenutku pomoći iz budžeta, a da će se videti šta će biti preduzeto dalje.

Povodom zahteva koje je Ministarstvo kulture podnelo javnom tužilaštvu za pokretanje krivičnog postupka zbog zloupotreba tokom rekonstrukcije Muzeja savremene umetnosti u Beogradu (MSUB) od 2007. do 2011, ministar je rekao da je interna revizija Ministarstva kulture došla do saznanja da je bilo zloupotreba.

U decembru 2007. je potpisan ugovor o radovima između muzeja, ministarstva i Montere i uplaćeno je 176 miliona dinara, tadašnjih dva miliona evra, avansno iako ugovor predviđa plaćanje po situacijama, a i bankarska garancija je došla nešto kasnije posle uplate, rekao je Petković.

"Načinjen je niz propusta prilikom realizacije projekta i nikada nije ispostavljena konačna situacija, niti se zna pravo stanje", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

138 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: