Srbija u Riju: 15 ljudi, tri hotela

Poseta srpskih zvaničnika samitu "Rio 20 plus", iako najavljena pre godinu dana, organizovana u zadnji čas, zbog izbora i nejasne situacije s formiranjem vlade.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.06.2012.

07:57

Default images

Delegacija Srbije koja boravi u Rio de Žaneiru na trodnevnoj konferenciji UN o održivom razvoju ima najmanje 15 članova, na put je otišla u tri različita aviona i odsela u tri različita hotela, potvrđeno je u Vladi Srbije, piše list Danas.

Na čelu delegacije je predsednik Republike Tomislav Nikolić, a tu su i ministri spoljnih poslova i životne sredine Vuk Jeremić i Oliver Dulić, svi u proseku sa po četvoro-petoro saradnika. Dulićeve putne troškove plaćaju UN, a ostali se finansiraju iz budžeta Srbije.

Poseta srpskih zvaničnika samitu "Rio 20 plus", iako je najavljena pre godinu dana, međutim, organizovana je u poslednjem trenutku zbog izbora i još nejasne situacije sa formiranjem vlade.

To je ujedno objašnjenje za to što su predsednik i ministri otišli preko okeana posebnim komercijalnim letovima, a u Riju odseli u različitim hotelima, kao da se radi o tri delegacije, piše "Danas".

Na pitanje zbog čega je bilo potrebno da "najmanje 15 ljudi" ide iz Beograda u Rio, taj list je iz Vlade dobio odgovor da je to "zbog značaja tog globalnog događaja", gde će Srbija danas imati specijalnu prezentaciju onoga što je postigla na planu razvoja zelene ekonomije, a predsednik Nikolić će sutra govoriti na plenarnom zasedanju.

U listu "Danas" se dodaje i da nisu dobili odgovar na pitanje zašto novoizabrani predsednik Srbije za tri dana boravka na samitu u Riju ima ugovoren samo jedan bilateralni sastanak, s predsednikom Čilea Sebastijanom Pinerom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: