Mićunović: DS može sa SNS

Predsednik Političkog saveta DS Dragoljub Mićunović izjavio je da bi ta stranka mogla da sarađuje sa SNS, ako prihvati bez kolebanja program demokrata.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.09.2010.

11:17

Default images

On je u "Kažiprstu" B92 rekao da se naprednjaci trenutno zalažu za iste ciljeve kao i DS, ali da se, kako je rekao, desilo kolebanje kada je u pitanju Kosovo.

Mićunović je rekao da je Srpska napredna stranka, zbog privlačenja birača, "počela da razmišlja" između proevropske ili patriotske politike.

Prema njegovim rečima, u koaliciju je "dobrodošao" svako ko prihvati program Demokratske stranke o evropskim integracijama, ubrzanom prilagođavanju, evropskom zakonodavstvu, standardima i uključivanja u privredni svet Evrope, SAD, Kine i Rusije.

"U Vladi Srbije ne postoje kolebanja oko osnovnih linija", rekao je Mićunović, ocenivši da je zahtev opozicije za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora nerealan, jer je njihovo organizovanje skupo i nepotrebno ako vlada može da funkcioniše. Mićunović je rekao da će sednica Glavnog odbora DS-a biti održana 2. oktobra i da se ta stranka priprema za unutrašnje reforme i "ozbiljnu diskusiju o stranci", uključujući i kadrovska pitanja.

Na glavnom odboru DS-a biće razmotren i ocenjen i rad ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića, kao i rezultati koji su postignuti po pitanju Kosova u Generalnoj skupšini UN u Njujorku, rekao je Mićunović.

Inače, u Beogradu danas razgovaraju predstavnici SNS i Demokratske stranke Srbije o mogućnostima saradnje te dve stranke, čiji je cilj raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora. O tome možete čitati u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: