Maduro ubedljiv

Nacionalno izborno veće Venecuele saopštilo je da je, posle lokalnih i regionalnih izbora, vladajuća Socijalistička partija osvojila 20 guvernerskih mesta.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.11.2021.

08:54

Maduro ubedljiv
Foto: EPA-EFE/Miguel Gutierrez

Tri su pripala opozicionim političarima.

Ubrzo nakon što su objavljeni prvi rezultati, levičarski predsednik Venecuele Nikolas Maduro proslavio je trijumf vlade, prenosi agencija Rojters. Pobeda je impresivna“, rekao je Maduro u obraćanju pristalicama, dodajući da se “dobre pobede moraju slaviti”. Samo 41,8 odsto registrovanih birača izašlo je da glasa u nedelju, što je oko 8,1 milion ljudi, saopštio je najviši izborni organ te južnoameričke zemlje.

Tokom glasanja registrovani su "manji i izolovani problemi", saopštio je CNE ranije tokom dana. Na regionalnim izborima 2017. godine, vladajuća stranka je osvojila 19 guvernerskih mesta, dok su opozicioni političari osvojili četiri.

Najnoviji rezultati su, kako ocenjuje Rojters, nazadovanje za opozicione lidere, koji su se vratili u borbu nakon bojkota predsedničkih izbora 2018. godine i kongresnih izbora 2020. godine, tvrdeći da je pošteno glasanje nemoguće zbog nameštanja i zastrašivanja od strane nasilnih bandi lojalnih Maduru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: