Brnabićeva objasnila zašto se nije sastajala Skupština

Premijerka Ana Brnabić objasnila je da se poslanici nisu ranije sastali, jer je procenat obolelih sa 4,27 odsto porastao na 33,08, koliko je iznosio 24. marta.

Izvor: B92

Sreda, 29.04.2020.

12:16

Brnabićeva objasnila zašto se nije sastajala Skupština
FOTO TANJUG / TARA RADOVANOVIC / an

Navela je da je vlada zamolila parlament da se sastane istog trenutka kada su se stvorili uslovi za to.

“Nije reč samo o 250 poslanika. To je mnogo veći broj ljudi, više od 500”, rekla je Brnabićeva u Skupštini Srbije, gde je u toku rasprava o potvrđivanju odluke o vanrednom stanju.

Ona je objasnila da je 10. marta procenat obolelih bio 4,27 odsto u odnosu na testirane, a onda je već sledećeg dana bio 11,92 odsto, 14 marta 17,6 odsto, a 24. marta čak 33,08 odsto. Vanredno stanje u Srbiji je, inače, uvedeno 15. marta.

“Mislim da bismo imali užasne posledice, veliki broj obolelih i da bi imali i neke smrtne slučajave”, rekla je Brnabićeva i objasnila da je juče procenat obolelih bio 4,07 odsto, zbog čega je, kaže, uz sve mere bilo moguće da se skupština sastane.

Drugo je pitanje, kaže Brnabićeva, da li bi vlast bila kritikovana šta god odlučila. Kao jedan od primera je navela komentare u vezi sa uvođenjem vanrednog stanja.

“Sve kritike su bile uperene na to zašto ne uvedemo vanredno stanje, zabranu kretanja, karantin, zašto su naše mere blage. Na Novoj S 13. marta je bio intervju sa (Goranom) Belojevićem, koji je rekao da će u Srbiji bez vanrednog stanja biti gore nego u Italiji”, rekla je Brnabićeva.

List Danas je, kako je rekla, takođe pisao o tome da je Srbija u iščekivanju dok je planeta u karantinu. “To su sve oni koji danas pozivaju na lupanje u šerpe”, rekla je Brnabićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: