Roćen o novinarima, govedima, bagri: Nema ko nije zažalio zbog izgovorenih reči

Savetnik predsednika Crne Gore Milan Roćen rekao je povodom objavljivanja audio-snimka u kome vređa i psuje novinare, da žali zbog izgovorenih reči.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.07.2019.

14:11

Roćen o novinarima, govedima, bagri: Nema ko nije zažalio zbog izgovorenih reči
Foto: EPA/ANDREJS STROKINS

Roćen, bivši ambasador u Moskvi, je izrazio žaljenje zbog reči koje je izrekao u, kako je naveo, privatnom razgovoru sa bliskim prijateljem ali i ocenio da je cilj obaveštajne kampanije koja se danima protiv njega vodi "neko drugi i nešto drugo".

"Da li sam sve to što je objavljeno rekao u tom razgovoru, ne znam, jer ne mogu da potvrdim autentičnost", naveo je Roćen u reagovanju.

On navodi da nije odmah reagovao na tekst o "nezakonito prisluškivanom privatnom razgovoru s porodičnim prijateljem i kumom, od pre deceniju i po", jer mu je, kako ističe trebalo malo vremena da se priseti šta je bio povod za tako žustru reakcijua i da vidi reagovanja na taj "obaveštajno-novinarski spin".

"Da odmah pređem na stvar. Povod je bilo nezadovoljstvo izveštavanjem pomenutih medija o velikoj železničkoj nesreći na Bioču u januaru 2006. godine, u kojoj je smrtno stradalo 47 putnika, a preko 200 povređno. Dodatno, i neobjavljivanje informacija o velikoj prijateljskoj solidarnosti i konkretnoj pomoći iz Rusije na čemu sam bio veoma angažovan, kao i cela ambasada Srbije i Crne Gore", naveo je on.

Kako dodaje, nije to rekao u svojstvu ambasadora, nego u privatnom nezakonito prisluškivanom razgovoru s bliskim prijateljem. "I što je najbitnije, bez bilo kakvih posledica po uređivačku politiku tih medija, ili bilo koga".

"Verujem da nema čoveka koji nije zažalio zbog nekad izgovorenih reči. Kao što nema toga koji bi se mogao setiti šta je pričao tako davno. Ili novinara koji pamti baš sve što je objavio pre petnaestak godina, a kamoli privatne razgovore. Žalim, dakle i ja zbog izgovorenih reči o uredništvu i novinarima RTCG i agencije MINA", naveo je Roćen.

On je uveren da je uzaludan pokušaj onih koji bi da ga na osnovu tog prisluškivanog privatnog razgovora diskredituju u novinarskom miljeu i široj javnosti, jer svi znaju koliko je korektan u saradnji sa novinarima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: