"Sat se vratio na nulu"

Mediji u Južnoj Koreji izrazili su danas veliku zabrinutost zbog neuspeha samita američkog predsednika Donalda Trampa i severnokorejskog lidera Kima Džonga Una.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.02.2019.

12:31

Foto: Tanjug/AP

Agencija Jonhap je konstatovala da se nakon neuspeha u Hanoju sat o bezbednosnoj situaciji na Korejskom poluostrvu "vratio na nulu".

Južnokorejska agencija je navela da su dipolomatski napori da se reši nuklearni spor sa Severnom Korejom "sada na raskrsnici".

List "Fajnenšal njuz" postavlja pitanje da li će Vašington i Pjongjang uspeti da održe u životu podsticaj za dijalog, navodeći da očekivani pregovori o nuklearnom oružju postaju dugotrajna bitka.

Očekuje se da će se kasnije tokom dana povodom samita u Hanoju oglasiti i južnokorejski predsednik koji se sa Kimom prošle godine sastao tri puta, lobirajući da se oživi diplomatska aktivnost između Vašingtona i Pjongjanga.

Drugi samit američkog predsednika i severnokorejskog lidera iznenada je danas prekinut bez postignutog sporazuma, a Donald Tramp je objasnio da se to dogodilo nakon što je Severna Koreja tražila potpuno ukidanje sankcija u zamenu za zatvaranje nuklearnog postrojenja Jongbjon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: