Napadnuta misija EU u Maliju

Misija Evropske unije u Maliju koja radi na jačanju i obuci vojske te zemlje, napadnuta je, izjavio je vojni zvaničnik Malija.

Izvor: B92

Nedelja, 24.02.2019.

18:40

Napadnuta misija EU u Maliju
Foto: GettyImages

Napadnut je jedan od centara za obuku, Koulikoro, a misija EU je na svom Tviteru objavila da niko nije povređen, ali da je povređen jedan pripadnik snaga bezbednosti Malija, prenosi AP.

Kako se navodi, to je poslednji u nizu napada na međunarodne snage u Maliju, gde su pre šest godina počele vojne operacije protiv džihadista.

Mirovna misija UN je takođe često meta napada u Maliju, a ta misija je u subotu saopštila da su tri pripadnika misije iz Gvineje ubijena u napadu na vozilo u mestu Sibi, nedaleko od prestonice Bamako.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: