"Voleo bih još 100 fabrika u naredne četiri godine" FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je u okviru kampanje "Budućnost Srbije" Južnobanatski okrug.

Izvor: B92

Nedelja, 10.02.2019.

17:22

Foto: Tanjug

Čuvaćemo Srbiju, i od onih spolja kojima nikad nije dovoljno mala i od onih iznutra, koji bi da je vrate u prošlost, pljačkaške privatizacije i razorene fabrike, poručio jepredsednik Srbije Aleksandar Vučić u Pančevu, gde se obratio građanima koji su ispunili centralni gradski trg.

U govoru, kojim je najavio da priprema razvojne planove za budućnost i koji je, ne samo po tome, podsećao na njegove pobedničke izborne kampanje, Vučić je rekao da je u prethodnih pet godina otvorio 180 fabrika i fabričkih pogona, a da bi voleo kada bi u naredne četiri mogao da otvori još 100.

Najavio je dalje uvećanje prava, primanja, plata i penzija i to tako da ne narušava stabilnost budžeta i države, jer tako, ističe, radi odgovorna vlast.

Naglasio je da SNS predvodi političke stranke koje smeju da se suprotstavljaju lažima i onima koji, kaže, malo rade i dosta kradu, ali su bučni.

"Nisam ih se nimalo uplašio i koliko god da se skupe i 50 partija da bude i da idu svi zajedno na jednu listu, a protiv liste poštenja i liste budućnosti Srbije, mi ćemo ih pobediti ubedljivo, kad god, ako se bilo kakvi izbori dogode, i pobedićemo ih ubedljivije nego ikada", rekao je Vučić.

On je u to uveren zato što, kako je rekao, ima iza sebe građane koji cene red, rad i ozbiljnost, a ne šarene laže.

Poručio je da se ova vlast bori da građani budu bogatiji, a ne oni u foteljama.

"Da ljudi budu bogatiji, a ne oni u foteljama, na vlasti. Takvu budućnost hoćemo i takvu Srbiju", rekao je i zahvalio na podršci i ljubavi koju pokazuju prema svojoj zemlji.

"Čuvaćemo Srbiju pred onima spolja kojima Srbija nikad nije dovoljno mala. Ali i od onih iznutra koji bi da je vrate u prošlost, pljačkaške privatizacije i razorene fabrike", poručio je Vučić.
View this post on Instagram

Panèevo veèeras #BuduænostSrbije #theFutureofSerbia

A post shared by Buduænost Srbije (@buducnostsrbijeav) on

Mi smo, istakao je, za Srbiju koja će, kako je rekao, imat ZTF u Pačevu i mnoge druge investitore u zemlji, nove bolnice, uređene škole i vrtiće i više dece "To je Srbija budućnosti", poručio je Vučić.

Rekao je da je, obilazeći južno banatski okrug video šta je urađeno, ali i šta je još moglo biti urađeno, te podsetio da je od kada je na vlasti otvoreno 180 fabričkih pogona, a da bi voleo kada bi u naredne četiri godine mogao još 100 da otvori.

Vučić je, u obraćanju građanima koji su ispunili centralni gradski trg u Pančevu, ukazao da je danas u tom okrugu video šta je urađeno, šta još treba, te da je sa saradnicima već pravio planove za budućnost.

“Video sam mnogo stvari koje smo još mogli da napravimo. Da ne kritikujem uvek samo lokalne vlasti, morali smo da budemo agilniji, brži i snažniji. Mogli smo i morali više i bolje. A video sam i stvari koje smo uspeli da prokrenemo i promenimo", dodao je on.

Vučić je naglasio da je ponosan što će krajem aprila otvoriti fabriku ZTF, najboljeg nemačkog komponentnaša, koji će zapošljavati veliki broj ljudi.

“To je ono na šta sam ponosan. Fabrika će doneti mnogo novca Pančevu, zaposliće mnogo ljudi. Videćete za 10 godina kada neki drugi budu govorili o stanju, da će se mnogi setiti i reći da je ovo za vreme Vučića urađeno", kazao je on.

Rekao je da je, svuda gde je bio, obilazeći pogone firmi, koje je ova vlast dovela da ulažu u Srbiji, kao što je fabrika pečuraka u Kovinu, čiji je vlasnik iz Indonezije, video zaposlene, koji i pored teškog rada neće da kažu da im je težak rad.

“Nisam ni znao koliko je teško prati i brati pečurke, a nijedna od tih dama, koju sam video, neće da kaže koliko je teško raditi, iako ja to vidim. One su samo rekle "predsedniče, bolje je da imamo posao, nego da ga nemamo"", objasnio je on.

Vučić je istakao da će sada morati da se radi na tome da nemamo samo radno intenzivne, već i kapitalno intenzivne investicije.

Nedostaje nam još jedan pogon u Opovu, jedan u Kovinu, jedna malo veća fabrika u Vršcu, dodao je on. Ponovio je da će biti mnogo teško oko Kosova: "Ne mogu da vam govorim kao drugi, jer nisam lažov, ali ćemo raditi zajedno", poručio je i dodao da će Srbija uvek pokušavati da napravi kompromis sa Albancima, ukoliko oni ukinu sumanute takse.

"Čekamo da ukinu te sumanute takse. Ako ih ne ukinu nikad, nikom ništa, živećemo sa tim problemom, živećemo sa tim mukama i pomagaćemo našem narodu na KiM, ako ih ukinu, uvek ćemo pokušavati da napravimo kompromis, ali nikada nikome nećemo dozvoliti da unižava Srbiju i da misli da je Srbija mala i slaba i da mogu da je ponižavaju kao do 2012. godine", rekao je Vučić u Pančevu.

On je zahvalio Srbima sa KIM koji su mu dali podršku od 80 odsto, ocenjujući da oni najbolje znaju ko se bori za njihove interese.

Znaju ko je ćutao na proglašenje nezavisnosti Kosova 2008. godine ili ko je oterao Crnu Goru 2006. godine.

"Zar vam ostrog nije svetinja? Kako lako sve izgubiste i ćutite, šta ste uradili da sprečite nezavisnost Kosova. Postavili ste granicu između Srba i Srba na Jarinju i Brnjaku, a ja pokušavam da ih sklonim, a onda kažete da sam ja kriv", rekao je Vučić. Pozvao je građane da razmisle zašto albanski mediji "slave proteste protiv Vučića"

"Sami razmislite zašto. Neću više ništa da vam kažem. Je l' zato što je loš za Srbe ili zato što se bori za srpski narod", pitao je Vučić. Kaže da je na protestu protiv vlasti u Gračanici bilo 19 ljudi, a pri tome njih pet je došlo sa severa KiM, jedan od njih je bivši službenik zapadne ambasade...

Predsednik Aleksandar Vučić ranije je posetio fabriku "Utva avio-industrija" u Pančevu.

On je obišao dva proizvodna pogona, a dočekali su ga radnici fabrike.

Rukovodioci Vučiću je takođe pokazan avion "Sova" koji je još u fazi probe, kao i maketa "Sove" koja služi za obuku eketričara i mehaničara i modifikacija krila aviona "Lasta PT 2".

Vučiću je takođe pokazan avion "Sova" koji je još u fazi probe, kao i maketa "Sove" koja služi za obuku eketričara i mehaničara i modifikacija krila aviona "Lasta PT 2".

Nakon toga Vučić će se na centralno gradskom trgu obratiti građanima, zajedno sa premijerkom Anom Brnabić i predsednikom pokrajinske Vlade Igorom Mirovićem.

Prethodno, Vučić je tokom posete Južnobanatskom okrugu, u okviru kampanje "Budućnost Srbije", obišao Opovo, Banatsko Novo Selo, Vršac i Belu crkvu.

Posetio je i Kovin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: