Premijerka šalje ministre da promovišu sporazum

Britanska premijerka Tereza Mej odredila je 30 članova vlade da širom zemlje prikupljaju podršku za sporazum s Briselom o Bregzitu.

Izvor: B92

Petak, 07.12.2018.

12:45

Premijerka šalje ministre da promovišu sporazum
Foto: EFE-EFA Andy Rain

Ministar finansija Filip Hamond i ministar zdravlja Met Henkok su među važnijim ministrima koji će se obraćati raznim delovima Velike Britanije ne bi li dobili podršku naroda za sporazum i izvršili pritisak na poslanike da ga odobre.

Mej je rekla da britanski narod "želi da se to odradi" i da je važno da ministri razgovaraju sa zajednicama i objasne kako im sporazum o Bregzitu "ide u korist".

Britanski parlament bi o sporazumu trebalo da glasa u utorak. Premijerka je odbacila pozive da odloži to glasanje uprkos malim verovatnoćama da bude uspešno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: