Trg republike prelepljen sa "Trg republike Vojvodine" FOTO

Table sa nazivom Trg republike u Novom Sadu noćas su prelepljene plakatima sa nazivom "Trg republike Vojvodine".

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.11.2018.

09:03

Trg republike prelepljen sa
Foto: Thinkstock

Plakati su oblikom i veličinom slični originalnim tablama i na njima ćiriličnim pismom piše "Trg republike Vojvodine".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je na tom trgu otkrio spomenik kralju Petru Prvom Karađorđeviću, na svečanosti povodom dana kada se Vojvodina pre 100 godina priključila Srbiji, nakon Prvog svetskog rata.

U subotu su u nekoliko mesta u Vojvodini osvanuli plakati na kojima piše "Posle 100 godina i Hongkong je rekao doviđenja".

Plakate je potpisala organizacija Mlada Vojvodina, a potpis je ilustrovan nazivom organizacije i zvezdom petokrakom.

Mlada Vojvodina i ranije je bila poznata po sličnim akcijama.

Vučević: Natpisi na Trgu republike - izraz nervoze

Posle svečanog obeležavanja jubileja - 100 godina od prisajedinjenja Vojvodine Srbiji - na novosadskom Trgu republike, osvanuli su natpisi "Trg republike Vojvodine", što je gradonačelnika Miloš Vučević objasnio nervozom "onih koji ne žele da razumeju istorijske odluke".

"Ne sputavam nikom pravo da ima politički stav. Neka se oni bore na svoj način, mi ćemo se boriti da dovedemo što više investicija u Novi Sad", izjavio je Vučević za Tanjug i dodao: "Razmem nervozu kod onih koji ne žele da razumeju istorijske odluke od pre 100 godina. Prelepljivanje zvaničnih naziva ulica je nekulturno".

On je, takođe, odbacio poređenje koje je napravljeno plakatima koji su se nedavno pojavili u nekoliko mesta u pokrajini, na kojima je pisalo: "Posle 100 godina i Hongkong je rekao doviđenja".

"Novi Sad nije Hongkong, a Vojvodina ne može da se poredi ni sa Katalonijom, jer morate da je stavite u istorijski i pravno-politički kontekst", rekao je Vučević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: